Altijd gratis verzending

Nergens anders te verkrijgen

Het ideale geschenk

Altijd gratis verzending

Eintracht Braunschweig

De gedurfde geschiedenis van Eintracht Braunschweig en Jägermeister als shirtsponsor

Eintracht Braunschweig

In de roemruchte geschiedenis van het Duitse voetbal zijn er weinig momenten zo opvallend en gedurfd als de periode waarin Eintracht Braunschweig Jägermeister als shirtsponsor had. Het was begin jaren 70, een tijd waarin shirtsponsors verboden waren door de Duitse voetbalbond. Maar dat weerhield de club er niet van om hun ambities na te jagen en de naamsbekendheid van Jägermeister te vergroten.

Familiebedrijf

Günter Mast, de toenmalige manager van Eintracht Braunschweig, zag een unieke kans om zijn familiebedrijf, Jägermeister, in de schijnwerpers te zetten. Hij besloot een gedurfde zet te doen door een sponsorovereenkomst te sluiten met Jägermeister. Echter, om de regels van de Duitse voetbalbond te omzeilen, moest de club een list verzinnen.

En zo geschiedde het dat Eintracht Braunschweig hun officiële logo tijdelijk veranderde in het logo van Jägermeister, waarbij het kenmerkende hertengewei met het kruis erboven werd geïntegreerd in het clubembleem. Deze gewaagde aanpak stelde de club in staat om het logo van Jägermeister trots op hun shirts te dragen zonder expliciet de regels te overtreden.

Succes op verschillende vlakken

De impact van deze samenwerking was meteen duidelijk. Het clubshirt met het opvallende Jägermeister-logo werd een instant beroemdheid en trok de aandacht van voetbalfans over de hele wereld. Bovendien leverde de overeenkomst financieel succes op voor zowel de club als het likeurmerk.

Onder de Jägermeister-banier kende Eintracht Braunschweig een periode van sportief succes. In het seizoen 1976/1977 eindigde de club op een indrukwekkende derde plaats in de Bundesliga, waarmee ze hun status in het Duitse voetbal verstevigden.

Hoewel de Jägermeister-periode als shirtsponsor van Eintracht Braunschweig uiteindelijk eindigde, blijft het een iconisch en gedenkwaardig hoofdstuk in de geschiedenis van het Duitse voetbal. Het getuigt van de vindingrijkheid van de club en het ondernemerschap van Jägermeister, en het benadrukt het belang van sponsoring in de moderne voetbalwereld. Als een tijdloos symbool van moed en durf blijft het Jägermeister-logo een blijvende herinnering aan dit bijzondere partnerschap dat de voetbalwereld destijds veroverde.

Pas binneuh!

Voetbal t-shirts en truien, vers van de pers

Trustpilot logo

Wat zeggen onze klanten?